Hansgrohe csaptelep, avagy honnan tudjuk, hogy milyen csaptelepre van szükségünk?

A Hansgrohe csaptelep, avagy csaptelepek a nagyvilágban

Valószínűnek tartom, hogy a legtöbbünk nem igazán mozog otthonosan a csaptelepek kusza világában. A legtöbb laikus abszolút el van tévedve a csaptelepek rengetegébe, amikor esetlegesen az otthonába kellene kiválasztani a megfelelő csaptelepet. Miután mi nők a legritkább esetben vagyunk csaptelep szakértők, úgy látom, nem igazán tudunk eligazodni abban, hogy most a mi fürdőszobánkba a Hansgrohe csaptelep a legmegfelelőbb, vagy éppenséggel a Ferro és még hosszan sorolhatnám a jobbnál- jobb csaptelepek fajtájit. Miután én is hasonlóan nem értek a csaptelepekhez úgy gondoltam, hogy megpróbálom egy helyre gyűjteni a legfontosabb információkat, amit érdemes tudni az adott csaptelepekről, hiszen amellett, hogy szerintem feltétlenül érdemes kikérni egy szakember véleményét, jó, ha valamennyire mi is értük az ilyesfajta dolgokhoz.

Személyes történetem a Hansgrohe csaptelepekről

Egy pár hete kezdtük el a fürdőszobánk felújítását, mondanom sem szükséges hatalmas munkába vágtuk bele a fejszénket, ugyanis tulajdonképpen egy 10 éve volt az adott lakásban felújítva a fürdőszoba, így egy kicsit sem volt könnyű neki vágni, de a rengeteg felszabadult időnk folytán, abszolút most láttuk ezt a folyamatot a lehető legesedékesebbének. Így neki láttunk a fürdőszobánk felújításának és természetesen először a csaptelepek kicserélésével kezdtük. Mint teljesen tudatlan laikusok, kénytelenek voltunk egy szakember véleményére támaszkodni, aki a mi berendezésünkhöz és kompetenciánkhoz a Hansgrohe csaptelepeket látta a legkiválóbb választásnak és természetesen maximálisan is megvagyunk elégedve a Hansgrohe csaptelep választással.

A Hansgrohe csaptelepeknek milyen típusai vannak, és milyen csaptelepeket válasszunk?

A korszerű csaptelepek nem csupán, hogy könnyen szabályozhatóak, de emellett víztakarékosak is, illetve védelemmel ellátottak és viszonylag könnyen javíthatóak. A csaptelepeknek, mint valószínűleg a legtöbben tudjuk is viszonylag sok fajtája létezik, külön csaptelep szükséges a mosdóba, a fürdőszobába, a konyhába és még ezeken az opciókon belül is számos lehetőség felmerülhet. Ezeket a különböző opciójú csaptelepeket fogom ismertetni az alábbiakban.

  • Mosdó csaptelep: az elsődleges csaptelep, melyet a mosdóban illetve a fürdőszobában szoktunk elhelyezni. Ebben az esetben is több funkció illetve alternatíva van, mint például az egykaros mosdó csaptelep, a tekerőgombos mosdó csaptelep, a leeresztő szelepes és a leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelep ezeken az opciókon belül is két alternatíva van az álló és a fali kiviteli csaptelep.
  • Mosogató csaptelep: A második alternatíva a mosogató csaptelep, mely elsősorban a konyhára összpontosul. Itt is több opció található, mint az egykaros mosogató csaptelep, továbbá a tekerőgombos mosogató csaptelep, ezenfelül a leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep, illetve az előzőhöz hasonlóan, szintén az álló illetve fali kivitelezés.
  • Kádtöltő csaptelep: A kádtöltő csaptelep szintén a fürdőszobára specializált csaptelep, mely kifejezetten a kádra van összpontosítva. Természetesen az adott alternatíván belül is több specifikus választási lehetőség van, mint például az egykaros kádtöltő csaptelep, illetve a tekerőgombos késtöltő csaptelep, leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep illetve szintén elérhetőek az álló illetve a fali alternatívák.
  • Kád mosdó töltő csaptelep: Valójában az az alternatíva nem található meg minden háztartásban, de szintén érdemes megemlíteni ezt a variánst is. Ezen az opción belül is megtalálhatóak az egykaros kád-mosdó töltő csaptelepek illetve a tekerőgombos kád-mosdó csaptelepek is szintén leeresztő szeleppel illetve anélkül.
  • Bojler csaptelep: A bojler csaptelep valójában szintén nem található meg minden háztartásban, kizárólag az olyanokba ahol ilyen jellegű a meleg vízszolgáltatás. Ebben az esetben szintén a már jól megismert két alternatíva található az egykaros bojler csaptelep illetve a kétkaros bojler csaptelep szintén leeresztő szeleppel vagy anélküli változatban.

  • Bidé csaptelep: A bidé csaptelepek egykaros funkciójúak vagy tekerő gombosak szintén álló vagy fali kivitelezésben továbbá leeresztő szeleppel vagy leeresztő szelep nélkül. Ez a fajta csaptelep minden helységbe kivitelezhető legyen szó akár fürdőszobáról, konyháról bármelyik alternatívára leszűkítve.

 

 Mindent összevetve én abszolút tudom ajánlani a Hansgrohe csaptelepeit, mind fürdőszobai kiszerelésben, mind konyhai opcióban. Hiszen nekem maximálisan beváltak. Ha valakit bővebben érdekelne, az adott csaptelep az látogasson el a Ventil weboldalára.