Lakberendezési ötletek kavics szállítással

A kavics szállítással könnyen feldobhatjuk az otthonunkat

Miért is érdemes a kavics szállításra gondolni, amikor még csak felcsillant a fejünkben a ház vagy a kert felújításának gondolata, kérdezhetnénk. A kavics remek dekorelem, amelynek a felhasználási tárháza gyakorlatilag határtalan. Akár az udvarról legyen szó, akár a belső terekről, mindenhol ötletes és nem mellesleg pénztárcakímélő megoldás lehet a kavics szállításban gondolkozni.

Miért előnyös a kavics szállítás?

A kavics szállítás egy pénztárcabarát megoldása az igazán elegáns kinézetnek. A kavics szállítás alatt nem csak az egyébként udvarban található egy-két centiméteres köveket értük. Az egészen apró, sóderszerű apró daraboktól az egészen nagy, több tízcentis kavicsokig tudunk rendelni az internetről, így pedig a változó méret miatt különböző felhasználásoknak vethetjük alá. Lehetnek a dekoráció részei is éppúgy, mint hasznos elemek a ház felújításában. Szétszórhatjuk a földön, beépíthetjük őket falba, kerítésbe, az igázán tetszetős darabokra a gyerekek vagy kreatív felnőttek festhetnek is, hogy azokkal díszítsék ki a lakást.

Kavics szállítás az udvarba

Sokaknak fordulhatott már meg a fejében, hogy kaviccsal szórja fel az udvar egy részét. Ez azért remek ötlet, mert így nem kell az egész területet lebetonozni, azonban mégsem kell majd a füvesítéssel vagy a gyomírtással bajlódni. A kavicsok rendkívüli formálhatósága miatt és széles spektrumban mozgó méretüknek köszönhetően nagyon jól illeszkednek a kert aljzatához. Mi határozzuk meg, hogy milyen formában és vastagságban terítsék be az udvart. Sziklakert helyett egy kavicskert is hasonló autentikus érzést válthat ki a kapun belépő vendégekből. Arra is remek megoldás, hogyha a kint élő macskáinkat szeretnénk elszoktatni egy adott környékről, a kavicsos terület helyett arrébb fogják a dolgukat végezni. Természetesen nagyon változatos az is, hogy csupán a kert mely részeit töltjük fel kaviccsal. Remek utat alakíthatunk ki vele, amiket betonkövekkel vagy rögzített lapos kövekkel párosíthatunk. Utóbbiak lesznek a konkrét járófelület, a kavicsok a díszítés. Kavicsos felületet nem csak udvari járóelem felhasználásához találhatunk, de sokszor nagyon jó kiegészítője virágoskerteknek is, Japán kert kialakításakor pedig elengedhetetlen része a kialakításnak. Ha pedig nem csak a földben gondolkozunk, akkor a kavics sok más helyen is remek lehetőség. Konkrét kerítéseket készíthetünk kaviccsal feltöltött oszlopokból. Természetesen egy külső rácsos vázat fel kell szerelnünk ebben az esetben is, azonban a kavicsokkal feltöltött oszlopok nagyon látványosak, és sok esetben költséghatékonyabbak is, mint a fa vagy fém társaik.

Kavics szállítás után kialakítás a gyakorlatban

Milyen szabályai is vannak tehát a kavicsokkal való munkálatoknak? Ha talajon szeretnénk felhasználni, a kisebb átmérőjű kavicsréteget vízelvezetési okok miatt agyagos talajon salakrétegnek vagy kőzúzalékos alapnak kell megelőznie, míg a homokos talaj nem igényel ilyen előkészítéseket. A gyakorlati alapokra helyezéshez hozzátartoznak a kavicsgondozás hátrányai, és az esztétikai szépség mellett bizony időigényes munka egy kavicsos kert kialakítása és utógondozása. Hogyan tűnik ápoltnak egy ilyen kert? Ha folyamatosan a helyére gereblyézzük, hengereljük a darabokat, különben hamar ott találhatjuk magunkat, hogy teljesen földes darabok mellett kavicskupacok állnak a kertben. Ezt ne várjuk meg, mert a kavicsos réteg esetleg elsárosodhat, és egy idő után használhatatlan lesz.

A kavics szállításról bővebben

A kavics szállítás azért előnyös, mert nagyobb mennyiségben is rendelhetünk. Egy kert kialakításához nem elég, ha mi magunk megyünk el a barkácsüzletbe, és az interneten rendelve egyébként is sokkal nagyobb a választék. Ez pedig fontos. Ha kifejezetten egyfajta kavicsot keresünk vagy egy bizonyos méretet szeretnénk rendelni, akkor mindenképp egy megbízható kavics szállítás megoldásával foglalkozó céget keressünk fel.

Kavics szállítás a japánkerthez

A kavics szállítás nagy segítségünkre lehet, ha japánkertet szeretnénk kialakítani. Ennek a különleges fajta kertnek mély tradicionális és vallási gyökerei vannak, de manapság már az egyik legnépszerűbb kertfajta a nyugati világban is, hála a rendkívüli esztétikai értékének. A kert egyik meghatározó eleme nem csak sziklás kiépítés, és az üres középső tér, de a kavicsok is fontos szerepet játszanak. Egy japánkert mindig bizonyos nézőpontot vesz figyelembe, általában az ajtóban álló személyét, aki onnan fogja szemlélni a természetnek ezt a kis szeletét. Remekül mozgatja a négy fő elem egyensúlyát a kert, a levegő a középső üres tér, a vizet pedig a kis tavirózsákkal ellátott, hidakkal vagy járható kövekkel ellátott kerti tavak jelenítik meg. Sokszor láthatunk fáklyákat is az ilyen kertekben, ezzel előhozva a tűz elemét is, míg a föld természetesen az egész kertben evidensen megjelenik. Egy japánkert kialakítása bár nem olcsó mulatság, a kavics szállítás segíthet egy kicsit megkönnyíteni ezt a folyamatot.