Miért hasznos a stúdió bérlés?

A stúdió bérlés kinek hasznos?

Minden fotós kezdőként indul, ez természetes. Ez nem egy olyan szakma, ahol könnyű fokozatosan bővíteni a technikai tudásunkat, hiszen egy egy eszköz több százezer forintba is kerülhet. Ugyanakkor aki igazán rááll és sokat gyakorol, annak egy idő után elérkezik egy holtpont. Még nem tud megélni ebből a szakmából, a saját eszközein azonban már olyan gyakorlott, hogy azokat csattogtatni már nem hordoz tanulságot. Feltétlenül fél vagyonunkat be kell ilyenkor áldozni, vagy van más megoldás? Erre jó a stúdió bérlés. A stúdiók eszközparkja még a gyakorlott igényeket is kielégíti, ráadásul asszisztenciát is kaphatunk.

Ha már szereztünk némi gyakorlatot stúdiófotózás terén, akkor sem feltétlenül fenékig tejfel az élet. Hiszen bizonyos projektek, megbízások csak úgy teljesíthetőek, ha műtermi környezetben végezzük a fotózást. Ez a másik „életszakasz”, amikor a stúdió bérlés hasznos tud lenni az akár már megélhetési fotósoknak is. De mit is tud ez a fotóstúdió bérlés, ami miatt annyival különlegesebb, mint otthon berendezni egy sarkot?

A stúdió bérlés számtalan lehetősége

Alapvetően, amikor műterem bérlésre adjuk a fejünket, hajthat minket az az igény is, hogy egy bizonyos tematikát, hangulatot kapjunk el. Elképesztően divatos a berendezett fotóstúdió bérlés, találunk vintage hangulatútól a szezonálisa Karácsonyi, Húsvétiig szinte mindent. Az ilyen stúdió bérlés gyakorlatilag azt teszi számunkra lehetővé, hogy már egy kész dizájnolt helyszínre érkezzünk számtalan olyan kiegészítővel, amivel a fotózásunkat feldobhatjuk.

A stúdió bérlés egyik népszerű típusa még a loft fotóstúdió használata. Ezek ugyan kisebb terűek, ellenben igazán világosak, és lényeg a lényeg, számtalan található belőlük a belvárosban. Ez annyiból is hasznos, hogy mindig az ügyfél számára kedvezőbb fekvésűt tudjuk felajánlani, illetve, ha neki mindegy, magunknak még mindig kedvezhetünk a fekvéssel.

Egy jól sikerült stúdió bérlés könnyen állandó, visszajáró vendéggé varázsolhat minket egy műteremben. Ha kiismertük és meg vagyunk elégedve a környezettel, feltétlenül érdemes napirenden tartani a helyet. Megfelelő helyen található, jól felszerelt és minden fotós igényünket kielégítő műtermet találni koránt sem könnyű, pedig mind tudjuk, mennyit nyom a latban, hogy megszokott környezetben, magabiztosan tudjunk dolgozni.

A stúdió bérlés előnyei

Amire már korábban is kitértem a stúdió bérlés kapcsán, az az eszközpark. Ha neked még nem áll rendelkezésedre annyi derítő lámpa – hol is tartanád őket otthon – abban biztos lehetsz, hogy a műteremnek van. Ugyancsak számos hátteret, felületet és kiegészítőt tudnak rendelkezésre bocsátani, ilyen olyan anyagokat, textíliákat, amikkel izgalmassá teheted a fotózásodat.

A másik nagy előny a tér irányíthatósága. Minden stúdió bérlés előfeltétele, hogy szép napos legyen a műterem, hatoljon be a természetes fény. Ellenben fontos, hogy ezt a fényt befolyásolni lehessen. Ha kell, teljesen elsötétíteni akár, hogy igazán precízen, pontosan tudjunk dolgozni.

Ha nagyobb csapattal dolgozunk, sminkest, fodrászt, modelleket csődítettünk oda, külön helységekre lesz szükség, ahol ők előkészülhetnek. öltöző, sminkes asztal, a fodrásznak konnektor és tükrök, mindezt úgy, hogy egymástól is elférjenek. És persze egy nagy fogas, ahol mindenkinek a kabátja, cucca elférhet. Ez egy lakásban inkább kölcsönözne házibuli jelleget a projektünknek, mint kölcsönözné munka hangulatát. A stúdió bérlés erre is megoldást nyújthat, hiszen egy műterem rendelkezik olyan infrastruktúrával, hogy akár öt hat embert egyszerre is kiszolgáljon. Nagyobb, komplexebb műtermek még ennél is többet.

Kis lábjegyzet, de az sem elhanyagolható, ha van egy zuhanyzó és egy konyha. A lámpafényben állni órákig bizony izzasztó élmény, jól esik utána a tusolás. A hosszas munka közben pedig egy kávészünet sem a legutolsó dolog, pláne, ha a megrendelőnk a modellünk. Így elkápráztathatjuk egyrészt a dizájnos környezettel, a felkészült, profi fotózással és a végén nyugodt körülmények közt beszélhetjük meg a továbbiakat.

Ha még nem vagyunk teljesen otthon a http://www.g3studio.hu/rolunk műteremben vagy kevés a gyakorlatunk műtermi fotózásban, a stúdió bérlés általában magában foglalja az asszisztensek segítségét is, már ha igényeljük. Ők jól ismerik a teret, ezért hatékonyan állnak rendelkezésünkre. Gyakorlott fotósoknak is jól jöhet, ha így gyorsítani tudják a munkát.

A stúdió bérlés ára

Nem minden stúdió áraz ugyanúgy, ezért mindig érdemes a honlapjukon konkrétan utánanézni, mit is takar egy egy órabér. Van, ahol a stúdió bérlés bizonyos időszakokban olcsóbb, hogy elősegítsék a „holtidőszakok” feltöltését. Van, ahol tartalmazza az eszközök használatát, van, ahol csak bizonyos eszközök használatát. Olykor különdíjas a közös helyiségek használata, annál az egyszerű oknál fogva, hogy akkor ezt is a mi számunkra bérlik ki és foglalják le.

Összességében a stúdió bérlés egy jó alkalom elmélyíteni a már megszerzett tudásunkat. Kíván némi befektetést, de közel sem annyit, mintha magunk építenénk fel egy műtermet és lehetőséget kínál ilyen olyan eszközök kipróbálását élesben, mielőtt mi magunk áldoznánk rá. Emellett a környezet és a számtalan háttér és kiegészítő teszik még alkalmassá olyan profi fotózások esetén, ahol a fotós bizonyos elgondolások mentén szeretne dolgozni.